Thorn Forbrukslån

privat finans

Thorn Privat Finans er et finansieringsselskap som eies av den gamle giganten på leie­TV og hvitevarer. Nettbutikken til selskapet er en av de største innen alle typer forbrukerelektronikk. Thorn var tidlig ute med løsninger for avbetaling når man handlet hos dem, og derfra er ikke veien lang til vanlig utlånsvirksomhet. Dette gjenspeiles også i en av de flere lånetypene som selskapet tilbyr. Thorn Privat Finans har eksistert siden 1970, og har opparbeidet seg høy kompetanse på utlån. Selskapet er også kjent for sin gode kundeservice. Her får du rask saksbehandling, og det er ikke uvanlig at lånet utbetales samme dag du sendte inn søknaden.

Fire typer forbrukslån fra Thorn

Thorn skiller mellom fyre typer forbrukslån, alt avhengig av hva du vil bruke pengene til og hvilken livssituasjon du er i.

Privatlån Pluss er et standard forbrukslån uten sikkerhet, med fast rente og fleksibel innbetaling. Her kan du ta en pause på avdragene om du trenger det i en periode, innbetale ekstra, eller innfri lånet i sin helhet, alt uten ekstra gebyrer. Pause i avdragene lønner seg ikke rentemessig, men det kan være greit å ha muligheten i perioder med mange andre utgifter. Dette forbrukslånet har en nedre grense på 10 000 kroner, mens du maksimalt kan låne 100 000 kroner. Den lengste nedbetalingstiden du kan velge er 6 år (72 måneder).

Betalingsfrie måneder

Pauselån fra Thorn har samme lånegrenser og maksimal tilbakebetalingstid som Privatlån Pluss, men skiller seg eller på et par punkter når det gjelder nedbetaling av lånet. Du får full pause i innbetalingene dersom du trenger det, begrenset til to måneder i løpet av hele låneperioden. Som med avdragsfrie perioder, løper rentene også når innbetalingene utsettes. Dette lånet har ellers faste avdrag.

loans insuranceLån med forsikring

Thor tilbyr også et såkalt Trygglån på inntil 50 000 kroner. Lånet kommer med en forsikring i tilfelle du skulle miste inntektsevnen en periode, for eksempel ved arbeidsløshet. Da dekkes innbetalingene i inntil 12 måneder etterpå. Dette er for så vidt en grei ordning, som også tilbys av andre banker. Men, innbetalingsforsikringer kan i seg selv føre til at totalkostnadene for forbrukslånet blir høyere dersom det beregnes forsikringspremie. Er du ved god helse og i trygg jobb, er slike forsikringer som regel unødvendige. For den som ønsker ekstra trygghet derimot, kan forsikring være noe å vurdere.

Forbrukslån til hvitevarer og elektronikk

Det siste lånet som tilbys fra Thorn (Produktfinans) er en ren finansieringsløsning når du handler i nettbutikken til selskapet. Dette skiller seg ikke fra tilsvarende ordninger andre steder. Det vanlige er at du betaler en lav kontantandel for varene du bestiller, og deretter månedlige avdrag inntil kjøpet er oppgjort.